Endnu en gang ønsker forskerne at fortælle os, at jorden sandsynligvis kun er en af ud af millioner af andre planeter med liv. ”Vi er ikke noget enestående”, mener mange inden for videnskaben. ”Vi er ikke unikke, men vi bor bare på en mere udviklet planet fra the Big Bang”.
For nylig blev det offentliggjort, at: ”jordlignende planeter, som er dækket af dybe oceaner, måske indeholder liv. De findes i en tredjedel af de solsystemer, vi kender til uden for vores eget”. Men alt dette beror ikke på observationer, men det er videnskabelige hypoteser, som primært er baseret på computersimuleringer.
Det understreges, at der er en forskel mellem faktiske videnskabelige observationer og spekulationer, som nogle forskere anvender for at forklare, hvordan andre solsystemer og deres planeter kunne være opstået. Men når man læser afhandlingen, er det åbenlyst, at disse videnskabelige ”nyheder” kun er antagelser og formodninger. Forskerne fortæller os, at disse ukendte og endnu ikke observerede planeter "muligvis kan rumme liv". Der kan derfor sættes spørgsmålstegn ved gyldigheden af konklusionerne, da de er baseret på antagelser og formodninger, især når det kommer til de såkaldte "jordlignende planeter".
Videnskabens mulighed for at fastslå, om disse planeter kan opretholde liv, er tvivlsom, idet det kun er i teorien, at sådanne planeter muligvis kunne eksister, fordi de ikke er baseret på direkte beviser. Forskernes brug af evolutionsteorien som udgangspunkt for computersimuleringer er også problematisk - for det betyder, at de, i deres beregninger, har udelukket, at Gud er Skaberen af hele universet, med alt hvad det rummer, og de risikerer derfor at fremlægge antagelser som fakta og at forveksle hypoteser med direkte beviser.