Opdagelsen af syv jordlignende planeter omkring stjernen TRAPPIST-1 i stjernebilledet Vandmanden har skabt stor begejstring blandt forskere. Tre af disse planeter kredser om stjernen i den såkaldte "beboelige zone", hvor vand potentielt kan eksistere på overfladen.
Dette har vakt håb om, at der måske findes liv på en eller flere af disse planeter. Dog er dette stadig spekulation, da der ikke er nogen garanti for, at der faktisk er vand til stede. Og selv hvis vand skulle være til stede, er det ikke i sig selv nok til at skabe liv. Videnskaben understreger, at selvom en planet befinder sig i en "beboelig zone", kræves der langt mere specifikke forhold for, at liv kan opstå. Vand alene er ikke tilstrækkeligt; liv kræver en række ekstremt komplekse kemiske og fysiske betingelser, som det kan være svært at finde på andre planeter.
Forskerne ved, at vand kan forhindre visse kemiske reaktioner, som er nødvendige for livets opståen. Alligevel udtrykker NASA’s chefforsker, Thomas Zurbuchen, optimisme og siger: "Det er ikke et spørgsmål om hvis, men hvornår vi finder en anden jord". Andre forskere er dog mere forsigtige, da mange faktorer er nødvendige, for at liv kan opstå og overleve.
Blandt disse faktorer er spørgsmål om planeternes rotation og måner, som er nødvendige for at stabilisere planeternes rotationsakse, ligesom Jordens måne gør for os. Der er også usikkerhed om, hvorvidt planeterne har et magnetfelt, som kan beskytte mod skadelige kosmiske stråler. Mange forskere bruger ord som "kunne", "måske" og "muligt", og det afspejler spekulation.
De kristne sig over opdagelsen af disse planeter, for uanset om forskerne finder liv eller ej, så er de et udtryk for skønheden og mangfoldigheden i Guds fantastiske skaberværk.