Universitet har nu kortlagt grisens gener. Det kom der dette forunderlige resultat ud af:
”Grisen ligger både anatomisk og fysiologisk tæt op ad mennesket. Grisen har de samme gener som mennesker, og nogle af de gener med mutationer, som har betydning for udviklingen af alvorlige sygdomme hos mennesker, finder man også mutationer i hos grise.
Så nu skal grises gener hjælpe os til at udrede sygdomme som Parkinsons sygdom, sukkersyge og fedme”.
Lidt grinagtigt, faktisk! For er det ikke aben, som er udråbt som menneskets forfader?… men nu viser det sig så sandelig, at det er grisen som vi, rent arveligt, skal satse på, når vi skal kortlægger menneskers sygdomme og skaber organdonation til mennesker?
Men også denne har forskerne et godt bud på:
”Når man har adgang til at se på hele grisens arvemasse, giver det også ny viden om grise og menneskers fælles historie.
Vi kan for eksempel se, hvordan grisen er blevet domesticeret – altså gået fra at leve vildt i naturen til at blive taget ind som husdyr af menneskene. For når grise går fra vildtlevende til husdyr, sætter det præg på deres arvemasse. Den udvælgelse, som grisen har været underlagt for at blive et attraktivt produktionsdyr, har sat tydelige spor i arvematerialet, og det kan vi nu studere”.
Vi har altså i flg. videnskaben påvirket grisens arvemasse i vores fællesskab med den!!
Det fik mig til at tænke på dette ordsprog: - sig mig hvem du omgås, så skal jeg fortælle dig hvem du er! Ok, så kan jeg da bare konkludere én ting: at så skal man da sandelig til at passe godt på, hvem omgås med.
Samtidig fik det mig til at tænke på evolutionisternes omskiftelige teori! Prøv fx at klikke ind på nedenstående links, som fortæller os, at selv ikke evolutionisterne kan være indbyrdes enige om, hvilke teorier der skal gælde:
Neandertalere ikke beslægtet med mennesker (2008):
Neandertalere lå på menneskets middagsbord (2009):
Sex med neandertalere gavnede mennesket (2011):
DNA siger at neandertaleren ikke er vores forfar (2008):