I skolen lærer vores børn i dag, at der i 1950’erne blev gjort et forsøg, hvor det blev bevist, hvordan livet er opstået – ved et lynnedslag i den tidlige uratmosfære. Der står ingen detaljer om dette forsøg, eller hvem som lavede forsøget, kun at vi nu ved, hvor livet kommer fra (BIOS Grundbog C - 7. klasse),
Men blev det virkelig bevist?
Ovennævnte forsøg er kendt som Miller–Urey forsøget. Det lykkedes da også for de 2 herrer Harold Urey og Stanley Miller i 1953 at skabe de mest simple aminosyrer, som er en del af proteinet. Dette blev gjort ved at efterligne et lynnedslag i en lukket beholder.
Forudsætningen for at forsøget kunne lykkes var, at man kunne skabe en luftsammensætning, som hovedsageligt bestod af brint og desuden var helt fri for ilt. Men som de fleste sikkert ved, er det utænkeligt, at ”livets byggesten” kunne være opstået i en atmosfære, som ikke indeholdt ilt. Fri ilt er nemlig skadelig for de menneskelige celler. Der er grunden til, at vi bliver opfordret til at spise antioxidanter.
Dette forsøg bliver stadig i år 2012 præsenteret som et videnskabeligt faktum for vores børn i skolen, til trods for at eksperterne allerede i 1960’erne begyndte at tvivle på, at jordens ur-atmosfære var ilt-fri.
KILDE: Evolutionens Ikoner - Videnskab eller myte? (Jonathan Wells) side 30
Men hvad med senere forsøg?